رویدادها و فستیوالهای مالزی | عید فطر یا هري رايا پواسا-5
رویدادها و فستیوالهای مالزی | عید فطر یا هري رايا پواسا-4
رویدادها و فستیوالهای مالزی | عید فطر یا هري رايا پواسا-3
رویدادها و فستیوالهای مالزی | عید فطر یا هري رايا پواسا-2
رویدادها و فستیوالهای مالزی | در روز هري رايا پواسا مسلمانان پايان رمضان را با ضيافتها و ديدار خانواده و دوستان، جشن ميگيرند.
جزئیات تماس: اطلاعات گردشگری مالزی
تلفن: 5050 88 1300
مکان برگزاری: سراسر مالزی
در طی این ایام فروش های فراوان برگزار می شود، چون مسلمانان جهت آماده شدن برای جشن به خرید لباس های نو، منسوجات و لوازم آشپزی می پردازند. این ایام زمانی است که مسلمانان مالزی پول های زیادی را برای خرید مبلمان، پرده ها و لوازم خانگی نو خرخ می کنند تا خانه هایشان را برای راحتی مهمانان هر چه زیباتر کنند.
اگر به دنبال فرصتی می گردید که لوازم سنتی مالزیایی را به عنوان هدیه برای دوستان یا خودتان بخرید، این روزها زمان خوبی برای این کار است، چون قیمت ها پایین می آیند و خریداران می توانند از انواع فرصت های خوب برای خرید استفاده کنند.
مراکز خرید معمولاً برای این مناسبت از تزئینات پر زرق و برق و دکوراسیون هایی مثل چراغ های فانتزی و تزئیناتی به شکل کتوپات (Ketupat) استفاده می کنند؛ و در بیشتر مراکز خرید بازارهایی به تقلید از بازارهای عربی در کل محوطه ی مرکزی تشکیل می شود. صدای آوازهای هری رایا بلند می شود تا روحیه ی خریداران هر چه بیشتر بالا رود و ازدحام مردم در طی این دوره، خصوصاً در آخر هفته ها، بسیار پر حجم است.
بنابراین، اگر می خواهید در این دوره ی زمانی از مراکز خرید دیدن کنید، از حمل و نقل عمومی استفاده کنید.
از کجا خرید کنیم:
سوریا KLCC
پاویلیون کوالالامپور
میدولی مگامال
وان اوتاما
The Curve
جالان مسجد ایندیا و جالان تونکا عبدالرحمان مناطق خرید خوبی هستند اما نه برای افراد نازک دل، چون این خرید در آفتاب داغ انجام می شود و چانه زنی فراوان لازم است. در این جا بیشتر کالاها مثل منسوجات، خوراک های سرپایی سنتی و البسه ارزان تر از قیمت های مراکز خرید فروخته می شوند.
این عبارت در بیشتر جشن های مالزیایی درست در می آید، مخصوصاً در هری رایا، که در آن بهترین خوراک های مالایی مثل رندانگ، کتوپات و لمانج، تقریباً در همه ی خانه های مسلمانان موجود است. اگر فرصت داشتید و خواستید این غذاهای لذیذ را امتحان کنید و همچنین با مردم محلی بیشتر آشنا شوید، حتماً به یکی از «خانه های باز» بروید.
خانه ی باز موقعیتی است که طی آن در خانه ضیافتی بر پا می کنند و در خانه را برای دوستان و آشنایان باز می گذارند. کوئی سنتی مالایی نیز، گاهی همراه با شیرینی های رایا سرو می شود. بنابراین، تقریباً تضمین شده است که در مدت هری رایا هرگز گرسنه نخواهید شد. برخی افراد حتی در کل آخر هفته های ماه شوال به خانه های باز می روند، چون خانه های باز علاوه بر غذای لذیذ و رایگان خانگی، فرصتی برای ملاقات و دیدار دوستان هم فراهم می کنند.
هری رایا پواسا جشنی است که برای پایان یافتن ماه روزه داری و پرهیزکاری "رمضان" گرفته می شود. این روز مناسبتی مخصوص برای مسلمانان است. هری رایا پواسا بطور رسمی پس از رؤیت ماه در روز قبل از شروع ماه بعدی در تقویم اسلامی (شوال) آغاز می شود. اولین رؤیت ماه شوال از ساعات نزدیک غروب آفتاب از چندین نقطه ی مشاهده در مالزی توسط بزرگان مذهبی انجام می شود. جشن عملاً از روز بعد شروع می شود. در ابتدای روز نماز صبحگاهی در مساجد برگزار می شود و سپس به سر مزار درگذشتگان می روند و برای روح آنان دعا می کنند.
مسلمانان سراسر جهان عید فطر را جشن می گیرند، که معنی لغوی آن می شود «روز جشن پس از یک ماه روزه داری مقدس» که به آن ماه رمضان می گویند. در طی دوره ی روزه داری، بازارهای شبانه موسوم به «پاسار مالام» هر روز عصر در نقاط مختلف کشور باز می شوند. این بازارها اکثراً خوراکی های سنتی مالایی را می فروشند، چون مسلمانان به این جا می آیند تا آن ها را خریده و برای افطار آماده کنند. علاوه بر این بازارها، بسیاری از هتل ها ضیافت های عالی با روش آشپزی مالایی برای افطار فراهم می کنند.
عید فطر، یا نام مالزیایی آن، هری رایا، جشن سه روزه ای است که از روز اول شوال (ماه دهم در تقویم اسلامی) شروع می شود و پایان یک ماه روزه داری به نام ماه مقدس رمضان را اعلام می کند. هری رایا که می توان گفت بزرگ ترین فستیوال در مالزی (با توجه به جمعیت 60 درصدی مسلمانان) است، بسیار پر هزینه و با شکوه برگزار می شود: مسلمانان در این روزها لباس های سنتی نو بر تن می کنند و برای پذیرایی از مهمانانشان غذاهای مخصوص آماده می کنند.
همچنین هری رایا فرصتی است برای این که مسلمانان از یکدیگر طلب بخشش کنند، که این با دعای رسمی و با گفتن ’سلامت هری رایا، ماف زاهیر دان باتین‘ (Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Dan Batin) (روز جشن مبارک، از بابت هر گونه آسیب فیزیکی و احساسی از شما بخشش می خواهم) انجام می شود.
معمولاً شهرها در طی این تعطیلات خلوت می شود، چون بسیاری از مردم به شهرهای زادگاه خود سفر می کنند تا هری رایا را با والدین، خویشاوندان سببی و بزرگترهای خود سپری کنند. اولین صبح هری رایا با نماز در مساجد تبرک می شود و به دنبال آن جلسه ی بخشش طلبی بین اعضای خانواده در خانه انجام می شود. سپس زیارت اهل قبور انجام می شود، تا یادی از درگذشتگان کرده و برای آنان طلب آمرزش کنند.
دوئیت رایا-مبالغ کمی پول-توسط بزرگترها به بچه ها داده می شود و در حالیکه این رسم در اسلام معنای قابل توجهی ندارد، هنوز هم بطور گسترده ای رواج دارد و یکی از لحظاتی است که کودکان در تعطیلات بیش از همه انتظارش را می کشند.
چه جالب من فکر میکردم عید فطر فقط توی ایران و کشورهای عربی برگزار میشه نمیدونستم توی مالزی هم عید فطر رو جشن میگیرن. چقدر هم جالب برگزار میشه.
عید فطر در کشورهایی که مسلمان باشن برگزار میشه. مردم مالزی هم اکثرشون مسلمان هستند به خاطر همین به این اعیاد اعتقاد داردن.
مکان مرتبطی برای این مقاله ثبت نشده است