همهی مسافران بینالمللی باید بدانند زدن واکسن تب زرد برای افرادی که از مناطق آلوده میآیند اجباری است که شامل مسافرانی که از این مناطق مستقیم به چین میآیند نیز میشود.
افرادی که از مناطق آلوده به چین سفر میکنند باید اعتبار گواهی واکسن خود را چک کنند.
اگر گواهی واکسن کسی اعتبار نداشته باشد ماموران بازرسی و قرنطینهی مرزی وی را 6 روز در قرنطینه نگه میدارند و یا سریعا از وی درخواست میکنند واکسن خود را در مرکز درمانی بزند و سپس بعد از 6 روز او را کنترل میکنند.
واکسنهای لازم برای مسافران چین
در حال حاضر هیچ بیماری عفونی خطرناکی در چین وجود ندارد. بنابر این تلقیحهایی مانند مالاریا برای سفر به چین ضروری نیست. اما همهی مسافران بینالمللی باید بدانند زدن واکسن تب زرد برای افرادی که از مناطق آلوده میآیند اجباری است که شامل مسافرانی که از این مناطق مستقیم به چین میآیند نیز میشود. این افراد باید مدارک مربوط به واکسیناسیون خود را هنگام ورود به چین همراه با مدارک سفر ارائه نمایند.
تب زرد یک بیماری حاد ویروسی است. فرد مبتلا علایمی مانند تب، خستگی، لرز، کاهش اشتها، تهوع، درد عضلانی و سر درد دارد. معمولاً این علایم ظرف 5 روز بهبود مییابد اما در برخی افراد بعد از 1 - 2 روز مجددا عود میکند که با درد شکمی و از کار افتادگی کلیه همراه است. در حال حاضر تب زرد در آفریقا و آمریکای جنوبی و مرکزی شایع است. از آنجا که آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری بالاست و بسیار واگیردار است از سوی سازمان بهداشت جهانی در فهرست بیماریهای قابل قرنطینه قرارگرفته است. به همین دلیل برای کسانی که از مناطق آلوده به چین میآیند داشتن گواهی این واکسن اجباری است.
بر اساس اطلاعات رسمی سازمان بهداشت جهانی 49 کشور زیر به عنوان منطقهی شیوع تب زرد تایید شده اند:
33 کشور آفریقایی:
بنین، چاد، کنگو، گینه، گینهی استوایی، اتیوپی، غنا، ساحل عاج، نیجریه، سیرا لئون، سودان، اوگاندا، زییر، کیپ ورود، بوروندی، اریتره، گامبیا، گینهی بی سائو، رواندا، سائو توم و پرنسیپ، سومالی، تانزانیا، کامرون، کنیا، لیبریا، مالی، آنگولا، بورکینا فاسو، گابون، موریتانی، سنگال، توگو، آفریقای مرکزی
11 کشور در آمریکای شمالی و مرکزی:
برزیل، بولیوی، گویانا، اکوادور، گویان فرانسه، پاناما، پرو، سورینام، پاراگوئه، ونزوئلا
واکسن تب زرد از روز تلقیح تا 10 سال موثر است. اگر پیش از اتمام 10 سال نوبت دوم واکسن نیز زده شود دوام آن 10 سال افزایش مییابد. افرادی که از مناطق آلوده به چین سفر میکنند باید اعتبار گواهی واکسن خود را چک کنند.
دورهی نهفتگی این بیماری 6 روز است. اگر گواهی واکسن کسی اعتبار نداشته باشد ماموران بازرسی و قرنطینهی مرزی وی را 6 روز در قرنطینه نگه میدارند و یا سریعا از وی درخواست میکنند واکسن خود را در مرکز درمانی بزند و سپس بعد از 6 روز او را کنترل میکنند. مراکز و اطلاعات تماس لازم برای این مراحل در شهرهای بزرگ در این قسمت آمده است:
Beijing International Travel Healthcare Center: No. 10, Dezheng Road, Haidian District
Tel: 86 - 010 - 82403675
Shanghai International Travel Healthcare Center: No. 15, Jinbang Road, Changning District Tel:86 - 021 - 62685072
Guangzhou International Travel Healthcare Center: No. 207, West Longkou Road, Tianhe District
Tel: 86 - 020 - 87537322 & 86 - 020 - 87548300
گرچه تزریق هیچ واکسنی برای سفر به چین الزامی نیست اما برای سلامت خودتان بعضی از موارد توصیه میشوند. واکسنهای معمول شامل انفلوانزا، سه گانه، MMR، ذات الریه و آبله مرغان میشود. علاوه بر این واکسنهای هپاتیت A، B، تیفوس، فلج اطفال، ورم مغزی و هاری نیز توصیه میشود. بهتر است برای آمادگی بیشتر با پزشک خود مشورت کنید تا راههای مبارزه با اسهال، نیش و گزش، خونمردگی و سایر مسایل مربوط به بیمهی مسافرتی را نیز به شما بگوید.
در چین برخی واکسنها برای مردم در بدو تولد ضروری است. واکسنهای هپاتیت، فلج اطفال، BCG، سیاه سرفه، دیفتری، کزاز، سرخک، و ورم مغزی و مننژیت از جملهی این واکسنها هستند. برخی دیگر از واکسنهای نیز توصیه میشوند اما اجباری نیستند (سرخجه، گوشک، ذات الریه، آبله مرغان).
یعنی ایرانیایی که به چین سفر می کنند هم واکسن میزنند یا نه؟
مکان مرتبطی برای این مقاله ثبت نشده است